Ads 468x60px


------------------------------------------ Ροή δημοσιεύσεων

16/6/20

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΙΑΝ: Δείτε την ταινία με Ελληνικούς υπότιτλους

Σοφό γέλιο...

Κοινοποιήστε το στα social media


Οι Μόντι Πάιθον δεν περίμεναν να αντιμετωπίσουν την Ιερή Εξέταση όταν γυρνούσαν τη «Ζωή του Μπράιαν» (Life of Brian, 1979), αλλά αυτή ακριβώς τους βρήκε όταν πρωτοκυκλοφόρησε η ταινία, και τους επιτέθηκε κάθε τελευταίος παπάς από κάθε άκρη του δυτικού κόσμου, που ήθελε να ακουστεί το όνομά του δηλώνοντας την προσβολή που ένιωσε.

Η ίδια η ταινία είναι βέβαια αθώα στην κατηγορία της βλασφημίας, καθώς ο πρωταγωνιστής Μπράιαν είναι ξεκάθαρα διαφορετικό πρόσωπο από τον Ιησού, κάτι που φαίνεται από την δεύτερη ήδη σκηνή της. Το σενάριο δεν στοχεύει στον Χριστιανισμό τον ίδιο, αλλά στην τάση των ανθρώπων να αποδίδουν νόημα ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει.
Αφετηρία της ταινίας ήταν ένα σκετς που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε, όπου ο σταυρός του Χριστού σπάει εξαιτίας της ανικανότητας των ξυλουργών που τον έφτιαξαν και ο Ιησούς οργισμένος τους δίνει οδηγίες πώς να τον κάνουν πιο ανθεκτικό. Μετά από συζήτηση όμως θεώρησαν ότι ήταν άδικο να σατιρίσουν τον ίδιο τον Ιησού, καθώς συμπέραναν ότι «δεν είναι ιδιαίτερα αστείος, αυτά που λέει δεν είναι άξια κοροϊδίας, είναι αξιοπρεπείς οι διδαχές του»
Δείτε την ταινία που δημοσίευσε το youtube



Δείτε online όλα τα Ελληνικά κανάλια πατώντας την εικόνα