Ads 468x60px


------------------------------------------ Ροή δημοσιεύσεων

29/3/20

Ο Αυγενάκης λένε, έκοψε την εκπομπή ΣΥΝ της ΕΡΤ 3 λόγω... ξαφνικής ερώτησης...

Κόπηκε για ερωτήσεις που... δεν έπρεπε να γίνουν;

Κοινοποιήστε το στα social media


 Παρελθόν για την ΕΡΤ3 αποτελεί από την προηγούμενη Δευτέρα η εκπομπή «ΣΥΝ», με παρουσιάστρια την Σύνθια Σαπίκα. Η δημοσιογράφος αναλαμβάνει το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ενώ την θέση του «ΣΥΝ» παίρνει μία νέα ενημερωτική εκπομπή με τίτλο «Μένουμε Σπίτι», την οποία θα παρουσιάζουν εκ περιτροπής ο Δημήτρης Ντόζης και η Χριστίνα Καλημέρη.

Σε ανάρτηση της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Φίλες και φίλοι. Δεν έχω λέξεις να σας ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα ΣΥΝεχή υποστήριξη σας σε όλα μας τα βήματα στο ΣΥΝ+. Αυτό το διάστημα χτίσαμε μία ΣΥΝεπή σχέση εμπιστοσύνης και ΣΥΝεννόησης που μας έφερε στην κορυφή των προτιμήσεων σας στην ΕΡΤ3. Δυστυχώς με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ η εκπομπή θα διακοπεί, πριν κάνει τον κύκλο της (ούτε καν το τετράγωνο της). Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους ΣΥΝεργάτες της εκπομπής, δημοσιογράφους και πάνω από όλα τεχνικούς για την πολύτιμη ΣΥΝεργασία.


Οι εποχές που διανύουμε είναι κρίσιμες και η ενημέρωση πολύτιμη. Με την ευχή η ΕΡΤ3 να παραμείνει στην αιχμή της ενημέρωσης, με πλούσια ενημερωτική ζώνη από την πρώτη γραμμή των γεγονότων χωρίς εκπτώσεις και μειώσεις, όπως πάντα ανεξάρτητα κάναμε όλοι- θα υπηρετήσω το κανάλι μου και όλους εσάς από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 14.00 καθημερινά. Θα τα λέμε από εκεί λοιπόν, και από τη σελίδα της εκπομπής, όπου θα μπορείτε να μας στέλνετε προτάσεις για θέματα, ενώ θα μετρούμε όλοι μέρες για να ξαναβρεθούμε στο ΣΥΝ».

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν το «κόψιμο» της εκπομπής με το περιστατικό που συνέβη στον αέρα λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έδειξε φανερά εκνευρισμένος από την ερώτηση της δημοσιογράφου για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αξίζει πάντως να θυμίσουμε πως μόλις λίγες ημέρες πριν, στις 11 Μαρτίου, καλεσμένος της εκπομπής «Συν» ήταν και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα δεν είχε διστάσει να «μαλώσει» στον «αέρα» τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα επειδή έκανε ερώτηση για την όσα έχουν συμβεί με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το προηγούμενο διάστημα. Εμφανώς εκνευρισμένος ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε αρκετές φορές στη δημοσιογράφο πως... δεν είχαν συνεννοηθεί να ερωτηθεί για την ΕΕΑ, παρά ταύτα η παρουσιάστρια της εκπομπής χειρίστηκε άψογα και με απόλυτο επαγγελματισμό την επίθεση που δέχτηκε από το στέλεχος της κυβέρνησης.


Ως εκ του θαύματος βέβαια, λίγες μόνο ημέρες αργότερα, η δημοσιογράφος «κόβεται» από το πρόγραμμα της ΕΡΤ 3 κι αυτό μάλιστα παρότι πρόκειται για ένα από τα επιφανέστερα στελέχη του σταθμού, με μεγάλη εμπειρία και σημαίνοντα ρόλο, κάτι που έχει σαφώς τη σημασία του.

Όλα αυτά βέβαια στην εποχή που ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας δέχεται έντονη κριτική διότι προσλαμβάνει στελέχη της Nova στην ΕΡΤ για να καλύψει την επικαιρότητα με το θέμα του κορωνοϊού, θεωρώντας ότι το προσωπικό της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης δεν επαρκεί. Πώς λοιπόν ενώ δεν φτάνουν οι υπάρχοντες δημοσιογράφοι που ήδη εργάζονται στην ΕΡΤ και τίθεται στο περιθώριο μία έμπειρη παρουσιάστρια και τούτο μάλιστα συμβαίνει μετά από μία δημόσια διαμάχη που είχε με έναν υφυπουργό;

Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αδυνατεί ο οποιοσδήποτε να πιστέψει ότι εν έτει 2020, σε μία δημοκρατική χώρα, θα μπορούσε να έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην εκπαραθύρωση της δημοσιογράφου το προ ημερών επεισόδιο που είχε με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Δείτε online όλα τα Ελληνικά κανάλια πατώντας την εικόνα