Ads 468x60px


------------------------------------------ Ροή δημοσιεύσεων

26/3/20

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι για όσους κυκλοφορούν έξω

Γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων

Κοινοποιήστε το στα social media


Πιο αυστηροί θα είναι από σήμερα οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης, όπως άλλωστε δήλωσε χθες και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Αν και η πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί με υπευθυνότητα τις οδηγίες, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνεται πως είτε πολίτες που βρίσκονται στον δρόμο στερούνται των σχετικών εγγράφων, είτε διαθέτουν μεν τα απαραίτητα έγγραφα, αναγράφουν όμως ψευδείς πληροφορίες.

Αστυνομικοί κύκλοι, μιλώντας στο zougla.gr, προειδοποίησαν πως από δω και πέρα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα κοιτούν απλώς τα έγγραφα μετακίνησης των πολιτών, αλλά θα διασταυρώνουν και αν τα όσα αναφέρονται είναι αληθή, όπως οι δηλωμένες διευθύνσεις ή τα στοιχεία ταυτότητας.

«Δεν μπορεί να είσαι στη Γλυφάδα και να επικαλείσαι μετακίνηση στην Κηφισιά»

Για τους επικείμενους ελέγχους μίλησε στο zougla.gr ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, υπογραμμίζοντας πως με τις παρούσες συνθήκες το θέμα δεν είναι να κοροϊδέψουμε τις Αρχές, αλλά τον ιό.

«Τα έγγραφα δεν σκοτώνουν τον ιό. Τον ιό τον σκοτώνει η αυτοπροστασία και όχι οι πονηροί που βρίσκουν ευκαιρία με διάφορες μεθόδους να ξεπορτίζουν γράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις. Σήμερα δεν πρέπει να κοροϊδέψουμε τις Αρχές, αλλά την πανδημία. Γι’ αυτό η αστυνομία το επόμενο διάστημα θα επιβεβαιώνει τα αναγραφόμενα σε μια βεβαίωση. Δεν μπορεί να είσαι στη Γλυφάδα και να επικαλείσαι μετακίνηση στην Κηφισιά για να επισκεφτείς έναν φαρμακοποιό. Δεν μπορείς να γράφεις στοιχεία ανθρώπου που θες να επισκεφτείς με στοιχεία ανύπαρκτα ή διεύθυνση ανύπαρκτη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση με SMS


Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση μετακίνησης με SMS, η οποία είναι δωρεάν, γίνεται ως εξής: Στον πενταψήφιο αριθμό 13033 στέλνει κανείς έναν από τους 6 αριθμούς (λόγους) γράφοντας 1-6 κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Ως λόγο μετακίνησης μπορεί κανείς να επικαλεστεί:

– Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

– Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

– Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

– Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

– Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

–  Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δύο άτομα.
zougla.gr

Δείτε online όλα τα Ελληνικά κανάλια πατώντας την εικόνα